مفهوم خط کشی ها در رانندگی | علائم راهنمایی رانندگی
19 آذر 1401
اخبار و مقالات
مفهوم خط کشی ها در رانندگی | علائم راهنمایی رانندگی
19 آذر 1401
اخبار و مقالات
خط کشی ترافیکی خیابان و جاده یکی از مهمترین مراحل ساخت و افتتاح جاده و خیابان و پارکینگ ها هستند که می توانید برای انجام این مهم از کارشناسان و متخصصین مجموعه رنگ جمیل کمک بگیرید، زیرا این مجموعه از سال 1380 تا کنون در زمینه تولید و فروش انواع رنگ های ساختمانی و همچنین اجرای انواع خط کشی پارکینگ تهران و در تمام ایران و خیابان فعالیت مستمر داشته و امروزه به عنوان یک مجموعه معتبر شناخته شده است.
در این مقاله قصد داریم تا به اهمیت خط کشی خیابان و همچنین مفهوم خط کشی ها در راهنمایی و رانندگی بپردازیم تا بتوانیم بصورت واقعی با معنی هر یک از این آن آشنا شویم تا در صورت رانندگی در سطح جاده یا خیابان و مواجه با این خط کشی ها معنای دقیق هریک را بدانیم و متناسب با آن ها عمل کنیم.
خط کشی ترافیکی خیابان و جاده و خرید انواع رنگ ترافیکی
چرا خط کشی ها در راهنمایی و رانندگی اهمیت دارد؟
با توجه به افزایش جمعیت در شهرهای مختلف و همچنین بالا رفتن تعداد خودروها در سطح جاده عبور و مرور وسایل نقلیه و همچنین رفت و آمد افراد در سطح شهر و جاده به یک چالش تبدیل شده است، بنابراین خط کشی ها می توانند اجرا کننده قوانین و تعیین کننده حدود برای خودرو و افراد پیاده باشد تا از هرگونه بی نظمی و هرج و مرج جلوگیری شود.
بنابراین برخی از مزایای خط کشی و همیت آن در راهنمایی رانندگی به شرح زیر است:
- جلوگیری از هرج و مرج و بی نظمی
- کاهش تصادفات جاده ای
- مشخص کردن حدود خط کشی برای عابر پیاده و خودروها
- نظم دادن به رانندگی خودروها
مفهوم خط کشی ها در راهنمایی و رانندگی
در ادامه به بررسی برخی از مهمترین علائم و خط کشی ها در راهنمایی و رانندگی می پردازیم که این خط کشی ها اغلب هنگام رانندگی در خیابان و جاده بسیار کاربردی می باشند و راهنمای مناسبی برای رفت و آمد به حساب می آیند.
خط کشی طولی
این خطوط هم راستا با جاده وخیابان رسم می شوند که شامل خطوط طولی ممتد، خطوط زیگزاگ، خطوط هاشور، خطوط بریده بریده یا مقطعی و... می باشد که در ادامه هریک بصورت کامل توضیح داده می شود.
1-خطوط طولی ممتد
خطوط طولی ممتد اغلب در جاده ها و خیابان های دوطرفه رسم می شوند تا رانندگان بدانند تحت هیچ شرایطی نباید این خط را قطع کنند و به آن طرف بروند و زمانی که دو خط ممتد در کنار یکدیگر رسم می شوند به معنای تاکید بیشتر است. این خطوط مانند یک دیوار فرضی در جاده رسم می شود و نه تنها در وسط جاده بلکه در کناره های جاده نیز رسم می شوند.
2- خطوط بریده بریده یا مقطع
این خطوط برخلاف خطوط ممتد به منظور راهنمایی رانندگان برای عبور در جاده ها رسم می شوند، این خطوط یک راهنمای کامل برای هدایت وسایل نقلیه در وسط جاده می باشند. سبقت گرفتن، تغییر لاین، گردش به هرطرف این خطوط هیچ مانعی ندارد و کاملا مجاز است.
3- خطوط زیگزاگی
خطوط زیگزاگی همانطور که از نام آن ها نیز مشخص است بصورت زیگزاگی و اغلب به رنگ زرد کشیده می شوند. خطوط زیگزاگی در کناره های خیابان ها و متصل به حاشیه ی پیاده رو ها رسم می شوند که توقف و عبور از روی آن برای خودروها غیرمجاز و غیرقانونی است.
4-خطوط هاشور
خطوط هاشور در خیابان اغلب در میانه های جاده رسم می شود و به معنای راهنمایی برای موانع جلوتر است تا از بوجود آمدن ترافیک پیشگیری شود؛ کاربرد این خطوط برای همه افراد واضح و مشخص نیست و تنها برخی افراد از کاربرد آن مطلع هستند.
5- خط ممتد و مقطع ترکیبی
همانطور که از نام این خطوط مشخص است ترکیبی از خطوط ممتد و مقطع ترکیبی است و بیشتر اوقات در جاده های دوطرفه استفاده می شود، این خطوط به رانندگانی که در سمت خطوط ممتد در حال رانندگی هستند اجازه رانندگی برروی خط و قطع کردن آن را نمی دهد اما به رانندگانی که در سمت خطوط مقطعی هستند اجازه سبقت می دهد.
6- خطوط پارک
خط کشی های پارک اغلب برای راهنمایی خودروها برای پارک کردن خودرو استفاده می شود، این خطوط اغلب در کنار خیابان ها رسم می شوند و حد هر خودرو به صورت دقیق مشخص می شود؛ خطوط پارک در سه دسته قرار می گیرند:
- خطوط پارک افقی
- خطوط پارک عمودی
- خطوط پارک مورب
خط کشی های عرضی
برخلاف خط کشی های طولی که در امتداد جاده و خیابان رسم می شد این خطوط اغلب در عرض خیابان رسم می شوند و به آن خط کشی های عرضی گفته می شود و به گونه ای در خیابان قرار می گیرند که یک سمت خیابان را به سمت دیگر آن وصل می کند.
از مهمترین نوع خطوط عرضی می توان به خط کشی های عابر پیاده، خط توقف ممنوع منقطع، خط ممتد ایست و خطوط شطرنجی اشاره کرد که در ادامه هریک بصورت کامل توضیح داده می شود.
1-خط کشی عابر پیاده
از نام آن نیز مشخص است که این خط کشی ها برای رفت و آمد عابر پیاده ترسیم می شود تا خودروها قوانین لازم را در این مناطق رعایت کنند. این خط کشی در عرض خیابان کشیده می شود و اغلب در تقاطع ها و مکان های مهمی مانند مدرسه ترسیم می شود.
2- خط ممتد ایست
این خطوط اغلب در تقاطع ها قرار می گیرند و و رانندگان هنگام رسیدن به این خطوط لازم است سرعت خود را کاهش دهند و قبل از خط متوقف شوند؛ برای به یاد داشتن این خطوط لازم است تصاویر آن را به خاطر بسپارید تا در صورت مشاهده آن در خیابان بتوانید سریعا واکنش نشان دهید.
3- خطوط توقف منقطع
رانندگان با مشاهده این خطوط توقف منقطع لازم است سرعت خود را کم کنند، زیرا این خطوط به معنای هشدار و خطر است، پس با دیدن این خطوط سرعت خود را کم کنید و سپس با احتیاط وارد مسیر اصلی شوید و در صورت لزوم کاملا خودروی خود را متوقف کنید.
4- خطوط شطرنجی
این خطوط اغلب به رنگ زرد و مشکی و در تقاطع های رسم می شوند، دلیل رسم این خطوط اغلب در مکان هایی است که عبور و مرور و تراکم ماشین ها در آن قسمت زیاد است، بنابراین با رسم این خطوط در زمان تراکم بالای خودروها هیچ خودرویی اجازه عبور از این خطوط را نخواهد داشت.
کلام آخر
همانطور که پیش تر نیز به اهمیت خط کشی پارکینگ، جاده و خیابان ها پرداختیم در این مقاله تلاش شد تا با مفهوم خط کشی ها در راهنمایی و رانندگی آشنا شویم و در شرایطی که با این خطوط مواجه می شویم بدانیم چه واکنشی نشان دهیم.
چنانچه قصد خط کشی پارکینگ اداری یا قیمت رنگ خط کشی پارکینگ دارید می توانید از کارشناسان رنگ جمیل کمک بگیرید، زیرا این مجموعه در زمینه خط کشی خیابان و جاده دارای تجهیزات مدرن و نیروی مجرب است که می توانند در مدت کوتاهی با بهترین متریال این مهم را برای شما به انجام برسانند.
تلفن تماس با کارشناسان رنگ جمیل:
آدرس: تهران- خیابان آزادی - روبهرو استاد معین پلاک ٥٣٥ - طبقه٣- واحد3
دیدگاه کاربران
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده است
ارسال دیدگاه
Related Posts